Жариялау
Фото жүктеу
Кіру Тіркелу
Тіл

Бета нұсқа. kz.birding.day сайтында тіркелген барлығына ашық.
Деректер 6 қараша 2026 күні көшірілді. Мұнда қосқаныңыздың бәрі тестілеуден кейін жойылады.

Қалай қатысуға болады

Өзен қарқылдақ

Sterna hirundo minussensis Sushkin, 1925
Common Tern
Фото әлі жоқ
сайтта
0 бақылау

Сипаттамасы

Темнее сверху и снизу, чем hiruпdо. Чёрная окраска на клюве распространена шире. Окраска подотеки варьирует от красной до буровато-красной. Длина крыла самцов 261-282 (273), длина клюва самцов 40,0-48,0 (43,0) мм.

Таралуы

Возможно, гнездится на Алтае, в частности по р. Бухтарме и на оз. Маркаколь, где прежде была обычна на гнездовье, но с 1966 г. отмечалась только летом и в период сезонных миграций. На пролёте может быть встречена в восточных и юго-восточных районах Казахстана.

Соңғы бақылаулар

Бұл түрдің фотолары әзірге жоқ.