Жариялау
Фото жүктеу
Кіру Тіркелу
Тіл

Бета нұсқа. kz.birding.day сайтында тіркелген барлығына ашық.
Деректер 6 қараша 2026 күні көшірілді. Мұнда қосқаныңыздың бәрі тестілеуден кейін жойылады.

Қалай қатысуға болады

Алтай қаратамақ содырғы

Prunella atrogularis menzbieri Portenko, 1929
Altai Black-throated Accentor
Алтай қаратамақ содырғы

ВКО Катон-Карагай

түрдің барлық фотолары · 32 →
сайтта
32 бақылаусоңғысы: 15 қаз 2025

Сипаттамасы

Окраска темней, чем у atrogularis, темные настволья спины шире, настволья боков темней. Клюв сильнее, от ноздри обычно длинней 7,5 мм, что у atrogularis не встречается. Второе маховое обычно короче шестого, тогда как у номинальной формы соотношение длины этих перьев обратное.

Таралуы

Гнездится в лесах Юго-Западного Алтая. На пролете и зимой встречается в предгорьях Алтая, по Иртышу до Семипалатинска, в Калбе и Зайсанской котловине.